Informatie over de ziekte van Lyme is te vinden bij:

Stichting Tekenbeetziekten zamelt geld in om meer onderzoek naar de ziekte van Lyme en andere tekenbeetziekten te kunnen financieren. Eťn van de fondsen is het Fonds kinderen en Lyme. Verder wil de stichting zorgen voor goede informatie voor volwassenen en kinderen. Vrijwilligers van de stichting verzorgen ook voorlichting voor kinderen op o.a. scholen. Ook kun je de stichting vinden op Facebook en Twitter. Voor meer informatie over Stichting Tekenbeetziekten www.tekenbeetziekten.nl.

De N.V.L.P. Met zijn leden zorgt de Nederlandse Vereniging voor LymepatiŽnten voor een goede verbetering van de diagnose (de arts of dokter zegt wat je hebt) en behandeling van lymepatiŽnten in Nederland. De vereniging probeert een vereniging te zijn voor iedere lymepatiŽnt. De belangen van de patiŽnt staat bij hen voorop. Er worden lotgenotencontacten georganiseerd, waar lymepatiŽnten met elkaar kunnen praten. Er is een informatietelefoon waar je informatie kunt krijgen over alles wat met de ziekte van Lyme te maken heeft. Kijk voor meer informatie op www.lymevereniging.nl.

Ook zorgt de N.V.L.P. ervoor dat er zoveel mogelijk bekend wordt over de gevaren van een tekenbeet o.a. door het verspreiden van flyers (folders) en brochures. Bij de huisarts of PatiŽnten Service Bureaus (deze zijn in ziekenhuizen te vinden) kun je deze informatie krijgen.