Bescherming tegen teken

Als je het bos of een ander natuurgebied ingaat, is het belangrijk dat je jezelf goed beschermt. Hier heb je daarom wat informatie erover:

Voor je gaat wandelen in de natuur, kun je jezelf insmeren met DEET. Dit is een smeersel dat (niet voor 100%) je beschermt tegen teken. Het schrikt ze af. Het is te koop bij de drogist en het is aangeraden het te gebruiken. Draag verder goed sluitende kleding, zoals lange mouwen (het is wel handig als je een jas/trui aan hebt met mouwen die aan het uiteinde aansluiten op je huid: iemand bij ons in de klas heeft een vader die veel jaagt en die plakt zelfs zijn mouwen dicht als hij gaat jagen, omdat hij dan veel met teken in aanraking komt), een lange broek of rok (het is belangrijk dat je je broek in de sokken doet en als je een rok aan hebt er een dikke maillot onder aan doet!), en je moet ook iets op je hoofd hebben.

Als je thuiskomt van je wandeling of het spelen, klop dan de kleren uit of was ze. Douche jezelf en kijk overal goed of er verschijnselen van teken op je huid zijn.

Sluit dit venster